Me haluamme kokemuksia elämässämme, haluamme kokea suuria tunteita. Etsimme onnellisuutta, kaipaamme rakkautta. Bhakti-jooga on elämäntapa, jossa suuret tunteet kohtaavat ja vastakohdat löytävät toisistaan harmonian. Bhakti on velvollisuutta, ja samaan aikaan se on siitä kumpuavaa rakkautta.

Bhakti-jooga tarkoittaa rakastavaa, antaumuksellista yhteyttä korkeimpaan. Muinaisten veda-kirjoitusten mukaan kaikki on lähtöisin ikiaikaisesta henkilöstä, kaiken alkuperästä, hänestä, joka tunnetaan monilla eri nimillä. Tärkein nimi on Krishna, joka tarkoittaa kaikkea viehättävää henkilöä.

Krishna

Me ihmiset olemme pohjimmiltaan henkisiä ikuisia sieluja ja tuon korkeimman henkilön Krishnan palvelijoita. Olemme kuitenkin unohtaneet suhteemme Häneen ja joutuneet tähän väliaikaiseen olemassaoloon, jossa joudumme syntymään, kuolemaan, sairastumaan ja vanhentumaan. Ihmiset eivät ole ainoita henkisiä ikuisia sieluja, vaan myös eläimet, kasvit, puut ja linnut ovat sieluja, jotka vain asuttavat eri aineellisia ruumiita seurauksena heidän toimistaan ja toiveistaan tässä maailmassa. Tätä syntymän ja kuole6man kiertokulkua kutsutaan nimellä samsara. Se ei ole mitä me todella haluamme.

Veda-kirjat, kuten Bhagavad-Gita kuten se on ja Srimad-Bhagavatam opettavat, että meidän tulisi pyrkiä jälleen solmimaan ikuinen täynnä rakkautta oleva suhde Jumalaan, Krishnaan. Me emme halua rakkautta joka hiipuu, emmekä rakkautta joka päättyy. Me halaajamme onnellisuutta, joka on pysyvää ja joka on täynnä ihmeellisiä tunteita, suuria ajatuksia ja mahtavia kokemuksia.
Me haluamme rakastaa ja tulla rakastetuksi. Tämä kaikki on mahdollista, kun me omistaudumme bhakti-joogan harjoittamiseen käyttämällä tämän aineellisen maailman, joka on myös lähtöisin Jumalasta, asioita Korkeimman Henkilön palvelukseen.

Helpoin ja parhain tapa aloittaa on Hare Krishna Maha-mantran

Hare Krishna Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare / Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare

toistaminen.